Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijkvergadering Reper-Vreven - Schoolwijk

Dit evenement is al voorbij

Periode:
woensdag 26 januari 2022
Categorie:
Participatie

Op woensdag 26 januari 2022, van 20u tot 21u30, online.

De Stad Brussel wil werk maken van veilige, gezonde, leefbare en toegankelijke wijken. Het vertrekpunt is het garanderen van de veiligheid van de meest kwetsbaren en dat zijn de schoolgaande kinderen. Daarom werkt de Stad op verschillende plaatsen in Brussel aan autoluwe schoolwijken. 

Reper-Vrevenwijk

De Reper-Vrevenwijk telt niet minder dan 7 scholen en 3 crèches. De Stad wil de Reper-Vrevenwijk veiliger en gezonder maken voor die vele schoolgaande kinderen, voor haar bewoners en bezoekers.

Dat wil ze doen door het doorgaand verkeer in de wijk te beperken. Ook wil ze er met slimme ingrepen voor zorgen dat automobilisten zich aan de snelheidsregels houden. Daarnaast wil ze ouders en schoolgaande kinderen die dat kunnen, aanmoedigen om op een actieve manier naar school te komen. 

Circulatieschema

De Stad Brussel heeft samen met een studiebureau verschillende maatregelen bestudeerd om de circulatie in de wijk te wijzigen. Deze gaan hand in hand met de geplande heraanleg van het nieuwe Marsupilamiplein.

Om dit nieuwe circulatieschema voor te stellen aan de wijk, organiseert de Stad Brussel een wijkvergadering. Alle scholen, inwoners, handelaars en organisaties uit de buurt zijn meer dan welkom om hun mening te geven, ervaringen te delen en samen te bouwen aan een veilige, gezonde en toegankelijke wijk. 

Inschrijving?

U ontvangt dan een link naar het online evenement.

Schoolstraten?

Meer info over het project: