Winnaars projectoproep SVC Heyvaert-Poincaré

In het kader van het Stadsvernieuwingscontract (SVC) Heyvaert-Poincaré lanceerden de Stad Brussel en de gemeenten Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek samen een projectoproep om de solidariteit, wederzijdse hulp en sociale banden in de wijken rond de Ninoofsepoort te versterken. Dankzij deze oproep kunnen 7 projecten aan de slag met een budget tussen 500 en 10.000 euro.

De vzw's Bravvo en Convivence werken samen met de buurtbewoners aan bijvoorbeeld de plaatsing van specifiek stadsmeubilair, een moestuin, een collectieve compostplaats en aanplantingen en de organisatie van jeugdanimatie…

Project van de vzw Bruxelles Enseignement.

Kookworkshops voor leerlingen van het Institut des Arts et Métiers (IAM) rond het thema 'Hoe zorg je voor jezelf en de anderen'.

Een boekenruilkast en een bord waarop buurtbewoners en -verenigingen berichten kunnen hangen.

Jongeren maken in de openbare ruimte, onder begeleiding van kunstenaars, prototypes van paarden met recuperatiemateriaal. Met de creaties wordt een choreografie georganiseerd die rondtrekt van het oude slachthuis, via het Dauwpark en de Anderlechtsepoort, tot de Ninoofsepoort.

Buurtbewoners stimuleren om de fiets te gebruiken.

Een waaier van activiteiten op verschillende plaatsen in de wijk: workshop wereldkeuken, workshop keramiek, sportanimatie, concerten,...

Artistieke scenografie voor jongeren, onder begeleiding, om installaties te maken die dienst doen als nieuwe plaatsen om ervaringen te delen.

Gemaakt 02/03/2021 (bewerkt op 02/03/2021)

ZIE OOK