Woningenplan

Wat is het?

Zeven woningbouwprojecten gedragen door de Grondregie worden uitgevoerd in 2017: 144 woningen waarvan 16 woningen voor personen met een beperkte mobiliteit, 126 middenklassewoningen en 18 woningen in het kader van wijkcontracten, 77 parkeerplaatsen, 3 handelsruimten, 1 cohousingproject met 10 woningen van het type 'Abbeyfield', 1 partnerschap met de vereniging ADO Icarus voor het ter beschikking stellen van 2 woningen voor personen met een ernstige fysieke beperking.

Meer dan 25 miljoen euro wordt geïnvesteerd in al deze projecten. Alle woningen beantwoorden aan de lage-energiebouw- of passiefbouwstandaard.

Met welk doel?

Passieve gebouwen worden de norm voor nieuwe constructies. Deze gebouwen zijn energiezuinig en bieden een hoog gebruiks- en wooncomfort. De passiefwoning berust op een bouwconcept met een zeer laag verbruik, dankzij het gebruik van zonnewinsten, een doorgedreven isolatie van muren en ramen, de afwezigheid van koudebruggen, een goede luchtdichtheid en een gecontroleerde ventilatie. Passiefbouw biedt het voordeel van een onmiskenbaar betere luchtkwaliteit, in vergelijking met een klassieke constructie, en vooral van lagere energiefacturen voor de huurders. Bovendien worden de woningen van het Woningenplan bij voorrang aangeboden aan Brusselaars: voorrang volgens postcode, aan de eerste verhuur.

Woningenplan

Evolutie

Ontwikkeling