attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Woningenplan 2019-2024

Wat is het?

Het Woningenplan 2019-2024 is het plan voor de ontwikkeling van woningen, dat is vastgelegd in het meerderheidsakkoord van de Stad Brussel.

De Grondregie en het Externe site OCMW van de Stad Brussel hebben dit plan opgesteld in overeenstemming met hun beleid. Ze zijn nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de 750 toekomstige woningen.

Het plan bestaat momenteel uit 14 projecten, verdeeld over de hele stad. Er komen 469 nieuwe wooneenheden bij, vermeerderd met die van het OCMW om het uiteindelijke doel te bereiken. Daarbij komen ook winkels, aangepaste huisvesting voor mensen met een beperkte mobiliteit en ouderen, parkeerplaatsen, een school, ruimtes voor verenigingen en gezamelijke kinderopvang, een fitnessruimte en een dienstencentrum.

Meer info:

Met welk doel?

Het Woningenplan 2019-2024 moet het huuraanbod ontwikkelen op het grondgebied van de Stad, om zo aan de steeds evoluerende vraag te voldoen.

Grondregie

Via haar twee eerdere plannen werden meer dan 2000 woningen gebouwd door de Grondregie.

Tegelijkertijd heeft de Grondregie de klimaatproblematiek al enkele jaren aangepakt door energiezuinige en passieve woningen aan te bieden, gebaseerd op duurzame technieken.

Via haar verschillende projecten zorgt de Regie ook voor de functionele mix van wijken, met integratie van stadsuitrusting, winkelruimte, sportfaciliteiten, scholen, kinderdagverblijven,... En ze selecteert haar partners ook om een verfijnde en innovatieve architectuur aan te bieden.

OCMW

Het OCMW richt zich op zijn doelgroep en ontwikkelt in de eerste plaats woningen die zijn aangepast aan de behoeften: transitwoningen, huisvesting van het type Housing First, huisvesting voor eenoudergezinnen en grote gezinnen, huisvesting voor verschillende generaties, modulaire woningen, ...

Het OCMW streeft naar een sociale en functionele mix binnen zijn woningen. Bovendien voldoen de bouw en renovaties aan de eisen voor het milieu, wat het energieverbruik en de rekening van de huurders zal verminderen.

Woningenplan 2019-2024

Evolutie

Lancering