attention!

Verstoorde dienstverlening op donderdag 5 oktober

Door syndicale acties is de dienstverlening aan de verschillende loketten van het Administratief Centrum Brucity en de verbindingsbureaus verstoord op donderdag 5 oktober 2023. U kan uw documenten steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Ook de MIVB verwacht hinder op haar net: Externe site nationale betoging.

 

Zone Van Praet

Wat is het?

De omgeving Van Praet-, Vuurkruisen-, Oorlogskruisenlaan en Vilvoordsesteenweg biedt de inwoners van Neder-Over-Heembeek binnenkort een verbinding met het kanaal en de industriezone. Ook op het programma: een nieuwe secundaire school, een crèche, woningen en 5 hectare groene ruimte.

Met welk doel?

Het project gaat samen met het project van de tram voor Neder-Over-Heembeek, de herinrichting van het kruispunt van de Vuurkruisenlaan met de Vilvoordsesteenweg en de heraanleg van de kades tot aan de Brussels Royal Yacht Club (BRYC). Dat alles met de ambitie om ook extra groene ruimte te creëren.

Dankzij deze veranderingen zal de levenskwaliteit in het gebied sterk verbeteren en kan er een nieuwe, aangename, duurzame en levendige wijk ontstaan op dit scharnierpunt. De nieuwe wijk kan zo een nieuw gezicht geven aan het kanaal en de rest van de stad.

Meer info:

Project Bûûmplanters

Het buurtpark in het hart van de toekomstige wijk op de Van Praet-site wordt gedurende 3 jaar tijdelijk geactiveerd door het Brussels project Bûûmplanters.

Op de Van Praet-site stellen ze het project Bûûmparck Van Praet voor, een project gericht op vergroening en de recuperatie van materiaalstromen (recuperatiemateriaal van nabijgelegen bouwwerven en opgevangen regenwater). Concreet voorzien ze:

  • een zone voor de participatieve productie van planten voor de omliggende percelen en wijken
  • een zone die ruimte laat voor ontmoeting, participatie en recreatie met de nodige basisaccommodatie hiervoor (waterciterne, opslagcontainer, sanitair,...)
  • een ecologische zone waar vochtige en natte natuur de voorrang krijgt

Meer info:

Zone Van Praet

Evolutie

Ontwerp