Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Zone Van Praet

Wat is het?

De omgeving Van Praet-, Vuurkruisen-, Oorlogskruisenlaan en Vilvoordsesteenweg biedt de inwoners van Neder-Over-Heembeek binnenkort een verbinding met het kanaal en de industriezone. Ook op het programma: een nieuwe secundaire school, een crèche, woningen en 5 hectare groene ruimte.

Met welk doel?

Het project gaat samen met het project van de tram voor Neder-Over-Heembeek, de herinrichting van het kruispunt van de Vuurkruisenlaan met de Vilvoordsesteenweg en de heraanleg van de kades tot aan de Brussels Royal Yacht Club (BRYC). Dat alles met de ambitie om ook extra groene ruimte te creëren.

Dankzij deze veranderingen zal de levenskwaliteit in het gebied sterk verbeteren en kan er een nieuwe, aangename, duurzame en levendige wijk ontstaan op dit scharnierpunt. De nieuwe wijk kan zo een nieuw gezicht geven aan het kanaal en de rest van de stad.

Meer info:

Zone Van Praet

Evolutie

Ontwerp