Wijkcontracten

Wijkcontract Fransmanstraat

Wijkcontracten dienen voor de herwaardering van bepaalde wijken. Wijken met een contract krijgen de nodige middelen voor deze acties, die in samenwerking met de inwoners gebeuren.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stelt een lijst samen met wijken die in aanmerking komen voor dit programma. In het hele proces komt ook de participatie van de inwoners aan bod.

Meerdere wijken van Brussel genieten van deze programma's met een duur van 4 jaar.

Er zijn momenteel 2 wijkcontracten:

Twee wijkcontracten zijn in de werffase:

Archief van de wijkcontracten:

De kaart van de Stad Brussel met de verschillende wijkcontracten:

 

Actualiteit

Actualiteit

 • Projectoproep. Maak een kunstwerk voor het Bockstaelplein

  Projectoproep. Maak een kunstwerk voor het Bockstaelplein

  In het kader van het duurzaam wijkcontract Bockstael lanceert de Stad Brussel een projectoproep voor het ontwerp, de productie en de uitvoering van een kunstwerk voor het Bockstaelplein in Laken. Een bedrag van 144.000 euro (exclusief btw) is beschikbaar.

 • Made in Jonction. Oproep voor burgerinitiatieven 2015-2018

  Made in Jonction. Oproep voor burgerinitiatieven 2015-2018

  Het duurzaam wijkcontract Jonction is een vierjarenprogramma voor stedelijke herwaardering om het leefkader van de wijk Jonction te verbeteren. Eén van de socio-economische acties van het programma is een oproep voor burgerinitiatieven (2015-2018) die kleinschalige plaatselijke acties steunt.

 • Wijkcontract Bockstael. Oproep voor burgerinitiatieven 2017

  Wijkcontract Bockstael. Oproep voor burgerinitiatieven 2017

  In het kader van het duurzaam wijkcontract Bockstael wordt elk jaar (2014-2017) een oproep voor wijkinitiatieven gelanceerd. De toelagen gaan van 500 tot 5.000 euro om burgerprojecten te ondersteunen. De termijn voor het indienen van de initiatieven is 5 december 2016.

 

Agenda

Agenda