Wijkcontracten

Wijkcontract Fransmanstraat

Wijkcontracten dienen voor de herwaardering van bepaalde wijken. Wijken met een contract krijgen de nodige middelen voor deze acties, die in samenwerking met de inwoners gebeuren.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stelt een lijst samen met wijken die in aanmerking komen voor dit programma. In het hele proces komt ook de participatie van de inwoners aan bod.

Meerdere wijken van Brussel genieten van deze programma's met een duur van 4 jaar.

Er zijn momenteel 3 wijkcontracten:

Eén wijkcontract is in de werffase:

Archief van de wijkcontracten:

De kaart van de Stad Brussel met de verschillende wijkcontracten:

 

Actualiteit

Actualiteit

  • Made in Jonction. Oproep voor burgerinitiatieven 2015-2018

    Made in Jonction. Oproep voor burgerinitiatieven 2015-2018

    Het duurzaam wijkcontract Jonction is een vierjarenprogramma voor stedelijke herwaardering om het leefkader van de wijk Jonction te verbeteren. Eén van de socio-economische acties van het programma is een oproep voor burgerinitiatieven (2015-2018) die kleinschalige plaatselijke acties steunt.

  • Wijkcontract Bockstael. Wedstrijd 'Gevel in de bloemetjes'

    Wijkcontract Bockstael. Wedstrijd 'Gevel in de bloemetjes'

    Binnen het duurzaam wijkcontract Bockstael wordt een wedstrijd 'Gevel in de bloemetjes - natuur, in uw straat' gehouden. Buurtbewoners en handelaars worden hierbij aangemoedigd om volgende zomer hun gevel, venster en/of balkon te versieren met bloemen. Inschrijven kan tot en met 21 juni 2016. Meer info en het inschrijvingsformulier zijn te vinden onder de Groene Acties bij het wijkcontract Bockstael.

 

Agenda

Agenda