Verstoorde dienstverlening op maandag 6 december

Op maandag 6 december 2021 is de dienstverlening aan de loketten van het Administratief centrum en de verbindingsbureaus verstoord door syndicale acties. U kan altijd uw documenten online aanvragen of een afspraak maken. Er worden ook storingen verwacht op het bus-, tram- en metronet van de MIVB.

 

Duurzaam wijkcontract De Marollen

De Marollen is het 17de wijkcontract in de Stad Brussel.

De perimeter van het duurzaam wijkcontract De Marollen werd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgebreid.

De perimeter loopt langs volgend tracé: de Huidevettersstraat vanaf de Zuidlaan, de Sint-Gisleinsstraat, de Blaesstraat, de Kapellemarkt, de Hoogstraat, de Kandelaarsstraat, de Samaritanessestraat, de Tempelstraat, de Minimenstraat, de Valkstraat, de Wynantsstraat, de Wolstraat, de Héger-Bordetstraat, de Waterloolaan en de Zuidlaan tot aan de kruising met de Huidevettersstraat.

In 2019 lanceerde het duurzaam wijkcontract De Marollen de eerste editie van de oproep voor burgerinitiatieven Made in Marolles ter ondersteuning van de bewoners en verenigingen die het leven in hun buurt willen verbeteren. Bij de 4de editie wordt er nu steun van 500 tot 10.000 euro beschikbaar gesteld voor de meest ambitieuze en creatieve projecten.

Reglement en formulier

Download het reglement en vul het aanvraagformulier in (ten laatste op 8 november 2021 om 12u):

Hoe deel uitmaken van de jury?

  • Stuur een mail naar urb.marol@brucity.be voor 8 november 2021 en maak een afspraak in de Wijkantenne, Hectoliterstraat 1 - 1000 Brussel.

Hulp nodig? Maak een afspraak:

Winnende projecten

Volgende video toont de winnaars van de oproep Made in Marolles 3 (in het Nederlands, met ondertitels in het Nederlands):

Volgende video toont een samenvatting van de winnaars van de oproep Made in Marolles 3 (in het Nederlands, met ondertitels in het Nederlands):

Herwaardering van de openbare buurtruimten (3de projectoproep)

Operatie 5.03 van het socio-economisch programma van het wijkcontract voorziet een operatie met de naam 'herwaardering van de openbare buurtruimten'.

Dat project beoogt het financieren van de acties met betrekking tot de animatie, de herwaardering, het activeren en het toe-eigenen van de openbare ruimten.

Om deel te nemen moeten de kandidaten hun dossier(s) binnenbrengen, ten laatste op 7 juni 2021 vóór middernacht.

In het kader van het wijkcontract heeft de Stad Brussel een studie besteld voor een masterplan voor de restauratie en programmatie van de Baden van Brussel. Alle inwoners, gebruikers van de wijk en het zwembad konden hun mening geven via een vragenlijst (tot en met 10 maart 2020).

Voorbije evenementen:

De Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (14.125.000 euro) investeren over een periode van 50 maanden, gaande van 2018 tot 2022, in de renovatie van de wijk De Marollen.

30 bijkomende maanden worden voorzien voor de uitvoering van de werken (2022-2024). Het dynamisch karakter van het wijkcontract loopt dus door na 4 jaar: renovatiewerven voor de openbare ruimte en de opbouw van woningen en infrastructuur.

Documenten

Vergaderingen

2021

2020

2019

2018

2017 - Jaar nul

ZIE OOK