Duurzaam wijkcontract De Marollen

De Marollen is het 17de wijkcontract in de Stad Brussel.

De perimeter van het duurzaam wijkcontract De Marollen werd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgebreid.

De perimeter loopt langs volgend tracé: de Huidevettersstraat vanaf de Zuidlaan, de Sint-Gisleinsstraat, de Blaesstraat, de Kapellemarkt, de Hoogstraat, de Kandelaarsstraat, de Samaritanessestraat, de Tempelstraat, de Minimenstraat, de Valkstraat, de Wynantsstraat, de Wolstraat, de Héger-Bordetstraat, de Waterloolaan en de Zuidlaan tot aan de kruising met de Huidevettersstraat.

Het duurzaam wijkcontract De Marollen lanceerde de eerste editie (2019) van de oproep voor burgerinitiatieven Made in Marolles ter ondersteuning van de bewoners en verenigingen die het leven in hun buurt willen verbeteren. De meest ambitieuze en creatieve projecten konden een steun van 500 tot 8.000 euro krijgen.

Reglement en formulier

Download het reglement en vul het aanvraagformulier in (voor 31 mei 2019):

Hoe deel uitmaken van de jury?

Hulp nodig? Maak een afspraak:

Operatie 5.03 van het Socio-economisch programma van het wijkcontract voorziet een operatie met de naam 'herwaardering van de openbare buurtruimten'. Dat project beoogt het financieren van de acties met betrekking tot de animatie, de herwaardering, het activeren en het toe-eigenen van de openbare ruimten via een lokale participatieprocedure.

Om deel te nemen moeten de kandidaten hun dossier(s) binnenbrengen, ten laatste op 1 oktober 2019 vóór middernacht.

De Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (14.125.000 euro) investeren over een periode van 50 maanden, gaande van 2018 tot 2022, in de renovatie van de wijk De Marollen.

30 bijkomende maanden worden voorzien voor de uitvoering van de werken (2022-2024). Het dynamisch karakter van het wijkcontract loopt dus door na 4 jaar: renovatiewerven voor de openbare ruimte en de opbouw van woningen en infrastructuur.

Documenten

Vergaderingen

2019

2018

2017 - Jaar nul

ZIE OOK