Stadsdiensten gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei

Op donderdag 26 mei (feestdag) en vrijdag 27 mei 2022 (brugdag) zijn de stadsdiensten gesloten. U kunt uw documenten nog steeds online en op het burgerportaal MyBXL aanvragen, of een afspraak maken.

 

Doe mee!

Burgerparticipatie versterkt de dialoog en de samenwerking tussen de Stad Brussel en de burgers. Het bevordert de betrokkenheid van de burgers op verschillende niveaus, van informatie tot coproductie, over overleg en dialoog.

  • Informatie: de Stad communiceert met de burgers en waakt over een kwaliteitsvolle informatie (website, Brusseleir, sociale netwerken, openbare ruimte,...)
  • Overleg: de burgers geven hun mening en nemen deel aan overleg met de administratie en de verkozenen
  • Coproductie: burgers doen voorstellen, nemen deel aan de besluitvorming en de uitvoering van concrete projecten (burgerinitiatieven, projectoproepen,...)

Brussel Participatie informeert en begeleidt mensen rond burgerparticipatie, organiseert en ondersteunt talrijke initiatieven die hen in staat stellen om zich te engageren in hun straat, buurt en stad.​

Hoe een meer actieve rol in het openbare leven en de projecten van de Stad spelen? De inwoners of de gebruikers van de Stad kunnen antwoorden en zelfs steun vinden bij Brussel Participatie.

Brussel Participatie ondersteunt burgers in het delen van ideeën over hun buurt en biedt hulpmiddelen voor de ontwikkeling van projecten voor de gemeenschap (participatieve aanpak, methodes van bewustwording of mobilisatie). De dienst brengt, indien nodig, de burger in contact met de administratieve diensten en verenigingen.

De Stad heeft ook een samenwerkingsplatform met de burgers. Dit interactieve platform heeft als doel om nieuwe relaties tussen de Stad, de inwoners en gebruikers van de Stad aan te knopen. Het geeft burgers de mogelijkheid om meningen te geven, projecten in te dienen, te stemmen voor ideeën.

AGENDA

 

ZIE OOK