Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Good Move BXL in de Vijfhoek

De Stad Brussel werkt met haar roadmap mobiliteit Good Move BXL aan een bruisende stad, met gezonde lucht en autoluwe straten. De Stad pakt hierbij eerst de Vijfhoek aan, andere zones volgen op termijn.

Volgende video toont Good Move BXL (de video bevat ondertitels in het Frans en Nederlands):

Wat is Good Move?

Good Move is het mobiliteitsplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is echter aan de verschillende Brusselse gemeenten om het op hun grondgebied uit te voeren, rekening houdend met de specifieke lokale noden en wensen. Daarom doet de Stad een beroep op inwoners, handelaars, bezoekers,... om de concrete problemen, beperkingen en noden te inventariseren.

Mobiliteit in de Vijfhoek?

Good Move BXL focust eerst op de Vijfhoek, want die zone is door het Gewest aangeduid als een zone met veel potentieel:

Gemaakt 21/02/2020 (bewerkt op 23/02/2021)