Administratief Centrum Brucity

Brucity, het nieuwe Administratief Centrum van de Stad Brussel, opende zijn deuren op maandag 12 december 2022. Inwoners kunnen nu terecht in de Hallenstraat 4 - 1000 Brussel.

De Stad verhuisde om de burgers beter van dienst te zijn met vereenvoudigde diensten, een beter en efficiënter onthaal, en een doorgedreven digitalisering om de diensten autonomer en toegankelijker te maken.

Het moderne passiefgebouw is meer dan een louter administratief gebouw, want in Brucity zijn diverse ruimtes, studie- en vergaderzalen beschikbaar voor onder meer verenigingen, studenten,... Het is vanuit die filosofie dat de slogan van de communicatiecampagne dan ook 'Welkom thuis' is geworden.

Volgende video toont de campagne 'Welkom thuis in Brucity' (de video bevat gesproken tekst en ondertitels in het Nederlands en achtergrondmuziek):

Loketten

Openingstijden voor de loketten:

  • Maandag, dinsdag, woensdag: van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u
  • Donderdag: van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u
  • Vrijdag: van 8u30 tot 13u

Telefoon: 02 279 22 11

Openingstijden voor de telefoonpermanentie, op het nummer 02 279 22 11: van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 16u30.

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken:

Sommige diensten werken uitsluitend op afspraak, andere uitsluitend zonder afspraak. Controleer altijd of u een afspraak moet maken voordat u komt.

Brucity: piekuren aan de loketten zonder afspraak

Piekuren aan de loketten van Brucity (met toegankelijke tabel)

Externe site MyBXL is een digitaal platform waar u uw persoonlijk profiel kunt aanmaken om uw aanvragen bij de Stad Brussel in te dienen en in de nabije toekomst ook op te volgen. U kunt daar ook een afspraak maken.

Hebt u nog geen account? Bezoek Externe site MyBXL nu om uw profiel aan te maken en zelf toegang te krijgen tot een groot aantal producten en diensten, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Meer info over de heraanleg van de omgeving rond het nieuwe Brucity-gebouw (de Hallenstraat, de Zwarte Lievevrouwstraat, de Visverkopersstraat, de Augustijnenstraat en delen van de Kiekenmarkt, de Lakensestraat, het Sint-Katelijneplein en de Bisschopsstraat):

Heraanleg omgeving Brucity

Brusseleir van maart 2023 (PDF, 6.07 MB) (In de kijker, pagina's 14 en 15)

Brucity, het nieuwe Administratief Centrum van de Stad Brussel

AGENDA

     

    ZIE OOK

    Administratief Centrum Brucity