Ringleiding of dovenlus

In het Administratief Centrum Brucity is een ringleiding (of dovenlus) beschikbaar. Dit systeem is er voor personen die zich melden aan de loketten of naar Brucity komen voor een vergadering of een afspraak.

Hoe?

U wil gebruikmaken van de ringleiding tijdens uw afspraak in Brucity? U kunt dit melden bij het maken van uw afspraak of bij aankomst aan het onthaal.

Voor wie?

Bent u slechthorend en heeft u een hoortoestel? De ringleiding verbetert de helderheid van het geluid dat in het hoortoestel of -implantaat binnenkomt. U moet dan de T- of M/T-functie van uw toestel aanzetten.

Als u niet beschikt over een hoorapparaat: de ringleiding kan het geluid versterken via een hoorn. U kunt het volume rechtstreeks op de ringleiding afstellen.

Waarom?

Dankzij de dovenlus:

  • wordt het geluid niet langer beïnvloed door de afstand tussen u en de persoon die tegen u spreekt: u hoort het gesprek direct in uw oor. Het gesprek met andere persoon verloopt ook op een geluidsniveau dat de vertrouwelijkheid respecteert.
  • het geluid wordt niet meer verstoord door achtergrondgeluiden: de ringleiding filtert hinderlijke omgevingsgeluiden. U kunt zich concentreren op een enkele geluidsbron en het gesprek beter begrijpen.

AGENDA

     

    ZIE OOK