Ringleiding of dovenlus

In het Administratief Centrum Brucity is een ringleiding (of dovenlus) beschikbaar. Dit systeem is er voor personen die zich melden aan de loketten of naar Brucity komen voor een vergadering of een afspraak.

Hoe?

Je wil gebruikmaken van de ringleiding tijdens je afspraak in Brucity? Je kan dit melden bij het maken van je afspraak of bij aankomst aan het onthaal.

Voor wie?

Ben je slechthorend en heb je een hoortoestel? De ringleiding verbetert de helderheid van het geluid dat in het hoortoestel of -implantaat binnenkomt. Je moet dan de T- of M/T-functie van je toestel aanzetten.

Als je niet beschikt over een hoorapparaat: de ringleiding kan het geluid versterken via een hoorn. Je kan het volume rechtstreeks op de ringleiding afstellen.

Waarom?

Dankzij de dovenlus:

  • wordt het geluid niet langer beïnvloed door de afstand tussen jou en de persoon die tegen je spreekt: je hoort het gesprek direct in je oor. Het gesprek met de andere persoon verloopt ook op een geluidsniveau dat de vertrouwelijkheid respecteert.
  • het geluid wordt niet meer verstoord door achtergrondgeluiden: de ringleiding filtert hinderlijke omgevingsgeluiden. Je kan je concentreren op een enkele geluidsbron en het gesprek beter begrijpen.

AGENDA

     

    ZIE OOK