attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Nieuwe tram in Neder-Over-Heembeek

De Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de MIVB hebben het nieuwe tracé van de tram in Neder-Over-Heembeek voorgesteld. De stedenbouwkundige vergunning voor deze tramlijn 10 werd intussen toegekend.

De gekozen route van de nieuwe tramlijn zorgt voor een verbinding van Neder-Over-Heembeek met het Rogierplein. Op 15 juli 2020 is een burgerpanel opgericht. Binnen de stuurgroep van het toekomstige tramproject in Neder-Over-Heembeek begeleidt het panel de volledige ontwikkeling van de openbare ruimte langs de toekomstige tramlijn:

Ontwerpfase project

De online enquête over het toekomstig tracé van de tram in Neder-Over-Heembeek (van 20 oktober tot 25 november 2020) leverde heel wat informatie op over het gebruik van de openbare ruimte, de mobiliteit van de gebruikers en de denkpistes van de lokale NOH-kenners:

Gemaakt 22/10/2019 (bewerkt op 17/11/2022)

AGENDA