Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Nieuwe tram in Neder-Over-Heembeek

De Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de MIVB hebben het nieuwe tracé van de tram in Neder-Over-Heembeek voorgesteld. De ontwerpfase van het project startte begin 2021 en eindigt in juni 2021.

De gekozen route van de nieuwe tramlijn zorgt voor een verbinding van Neder-Over-Heembeek met het Rogierplein. Op 15 juli 2020 is een burgerpanel opgericht. Binnen de stuurgroep van het toekomstige tramproject in Neder-Over-Heembeek begeleidt het panel de volledige ontwikkeling van de openbare ruimte langs de toekomstige tramlijn:

Ontwerpfase project

De online enquête over het toekomstig tracé van de tram in Neder-Over-Heembeek (van 20 oktober tot 25 november 2020) leverde heel wat informatie op over het gebruik van de openbare ruimte, de mobiliteit van de gebruikers en de denkpistes van de lokale NOH-kenners:

De ontwerpfase van het project (voorbereiding van de schetsen) startte begin 2021 en eindigt in juni 2021:

Gemaakt 22/10/2019 (bewerkt op 25/01/2021)