RSS-feeds op de website van de Stad Brussel

RSS

RSS-feeds zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte kan blijven van nieuwigheden inzake nieuwe webpagina's op de site in het algemeen of in bepaalde secties: pers, aanbesteding, vacatures.

RSS-feeds van de Stad Brussel

De voorgestelde RSS-feeds zijn de volgende:

Opgelet: klik niet op de link in kwestie, maar kopieer hem en plak hem in een RSS-lezer. Om het adres te kopiëren, volstaat het om met de rechtermuisknop op de link van uw keuze te klikken en Kopieer adres van de link te kiezen.

RSS-lezers

Om de feeds (of RSS-flux) te lezen, kan men één van de volgende opties kiezen:

Dankzij die lezers of feedreaders kunt u RSS-flux toevoegen. Op de online lezerspagina bijvoorbeeld, kan men zo de laatst bekeken artikels op de website lezen.

Het voordeel voor de internetgebruiker is dat hij niet langer naar meerdere sites moet surfen om eventueel aanvullende informatie te vinden. Het volstaat om een blik te werpen op een pagina van zijn RSS-lezer om nieuwe informatie op de bekeken sites te vinden.

RSS-feed in uw site integreren

Op bepaalde websites, en meer bepaald in de blogs, kan de webmaster de RSS-feed van een andere site integreren in die mate dat de laatste titels automatisch verschijnen op de site of blog die de RSS-flux integreert.

Informatie over RSS-feeds

Als u naar andere RSS-feeds op zoek bent, raden wij u aan om de sites waar u zich voor interesseert van nabij te bekijken en er de RSS picto-RSS1.jpg - of XML picto-XML.png -logo's op te zoeken.

U kunt ook de gidsen over RSS-feeds raadplegen om de sites te vinden die binnen uw interesse liggen en die RSS-flux voorstellen:

Info

Praktische informatie

GIAL
Cel Web
Emile Jacqmainlaan 95
1000 Brussel
[kaart]