Musea van het Verre Oosten

Japanse Toren

De Musea van het Verre Oosten behoren tot de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Ze bevinden zich in 3 Aziatische gebouwen in het domein van Laken: de Japanse Toren, het Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst.

Deze gebouwen zijn architecturale verwezenlijkingen van koning Leopold II. De musea bieden de fans van China en Japan een reis naar de kunst en architectuur van het Verre Oosten:

Japanse Toren

De toren staat in de Tuin van de Japanse Toren. De Japanse Toren bevat Japanse exportkunst: Imari (18de eeuw), cloisonné en porselein (19de en begin 20ste eeuw).

Chinees Paviljoen

Chinees Paviljoen Het paviljoen ligt in de Tuin van het Chinees Paviljoen. Het interieur van het Chinees Paviljoen werd ontworpen als een luxueus restaurant, maar werd nooit daarvoor gebruikt. Het museum bevat vooral Chinese exportkeramiek die in de 17de en 18de eeuw naar Europa werd uitgevoerd voor vorsten en edellieden.

Museum van Japanse kunst

Het gerenoveerde koetshuis bewaart de rijke collectie van traditionele Japanse kunst, voornamelijk uit de Edo-periode (1600-1868): rolschilderingen, kamerschermen, kimono's, wapenrustingen, gelakte dozen, inro (gelede doosjes), netsuke (gordelknopen), 7500 Japanse prenten,...

Praktische informatie

Musea van het Verre Oosten
Van Praetlaan 44
1020 Brussel (Laken)
[kaart]

Telefoon 1 : 02 268 16 08

Sluitingsperiode : tijdelijk gesloten wegens veiligheidsredenen