Toerist

Toeristen © VisitBrussels - Olivier van de Kerchove

In Brussel werken de Stad en het Gewest samen om het toerisme te promoten.

De dienst voor toerisme in Brussel heet VisitBrussels (vroeger Brussel Internationaal Toerisme en Congres of BI-TC). Er zijn informatiebureaus voor toerisme in:

 • de Koningsstraat 2-4 (in het Brussel Info Plein BIP) [kaart]
 • het Stadhuis op de Grote Markt van Brussel [kaart]
 • het Zuidstation (centrale hal) [kaart]

De website van VisitBrussels biedt heel wat informatie over toerisme: de bezienswaardigheden, attracties, het eten en logeren in Brussel. U kunt er ook een agenda en brochures over allerei soorten toerisme vinden.

Kaart van Brussel

Een handige online kaart met stadsplan bevat alle diensten en de belangrijkste toeristische attracties en musea van de Stad:

Papieren stadsplannen, brochures en gidsen zijn te krijgen bij de dienst Toerisme.

Kaart met de toeristische diensten in Brussel

Volgende video over Brussel als toeristische bestemming met beelden van bezienswaardigheden, evenementen, musea,... bevat geen commentaar maar tekst in het Engels:

Tevredenheidsenquête

Toeristen kunnen de tevredenheidsenquête van VisitBrussels invullen om Brussel te beoordelen als toeristische bestemming.

Open data

Praktische informatie

VisitBrussels
BIP - Brussel Info Plein
Koningsstraat 2-4
1000 Brussel
[kaart]

Telefoon 1 : 02 513 89 40
Fax : 02 513 83 20

Open : alle dagen van 10u tot 18u
Sluitingsperiode : 1 januari en 25 december

VisitBrussels
Informatiebureau
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Telefoon 1 : 02 513 89 40
Fax : 02 513 83 20

Open : dagelijks van 9u tot 18u
Sluitingsperiode : 1 januari, 25 december

 

Actualiteit

Actualiteit

 • Nieuwe stripmuur van Kinky & Cosy

  Nieuwe stripmuur van Kinky & Cosy

  Kinky & Cosy, de twee prettig gestoorde tweelingzussen uit de stripreeks van Nix, maken nu deel uit van de striproute van de Stad Brussel. Hun stripmuur aan de Bogaardenstraat 19 werd ingehuldigd op woensdag 22 juni. Ontdek hier de hele striproute met meer dan 40 muurschilderingen.

 • Kaart met geldautomaten

  Kaart met geldautomaten

  Deze interactieve kaart toont de bankautomaten op het grondgebied van de Stad Brussel. Waar vindt u banken voor het afhalen van geld in Brussel? Wie op de plaatsen klikt, krijgt het bankkantoor en het adres te zien.

 • Nieuwe stripmuur aan Parckfarm

  Nieuwe stripmuur aan Parckfarm

  Op zaterdag 25 juni werd de nieuwe stripmuur aan de Parckfarm bij Tour & Taxis ingehuldigd. Het fresco 'Parchis' is een bewerking van de prent die tekenaar Peter Willems in 2014 maakte naar aanleiding van Parckdesign, waarbij een lokale versie van het Marokkaanse spel Parchis centraal stond. Ontdek hier de hele striproute met meer dan 40 muurschilderingen.

 • 'Pop-up BXLoveSummer' opent aan de Beurs

  'Pop-up BXLoveSummer' opent aan de Beurs

  De Stad Brussel opent de 'pop-up BXLoveSummer', een tijdelijke winkel op het Beursplein. De pop-upstore zet de dynamiek van Brussel tijdens de zomer in de kijker, maar is tegelijk een inforuimte over het ontwerp van de voetgangerszone. De winkel is tot 31 augustus 2016 elke dag open van 11u tot 20u.

 • Ontdek Brussel virtueel

  Ontdek Brussel virtueel

  Een virtueel bezoek aan Brussel is mogelijk via de website bruxelles.arounder.com. De website werkte hiervoor samen met het BITC, het regionale Brusselse toerismebureau.

 • Solden zomer 2016

  Solden zomer 2016

  In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' of een gelijkaardige naam een verkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. De 2de periode begint op vrijdag 1 juli 2016 en eindigt op 31 juli 2016.

 

Agenda

Agenda