Kunstwerk Agnès Guillaume

Het kunstwerk BabelKot van kunstenares Agnès Guillaume is te zien in het Administratief Centrum Brucity van de Stad Brussel (Hallenstraat 4 - 1000 Brussel).

BabelKot
Kunstenares: Agnès Guillaume

1962. Leuven.

Een lift/kotje waarin stemmen op en neer 'ba(b)belen' bij het beklimmen en afdalen van de toren van Babel/Brussel, met de ogen naar de sterren gericht. De gedroomde toekomst van Brussel krijgt vorm met de blik naar boven; ze wordt opgebouwd vanuit de voedingsbodem van onze kosmopolitische diversiteit.

Aan het plafond van de cabine krioelt een wervelende reeks voornamen van burgers voor een lichtgevende animatie van de Brusselse hemel. Een stereo soundtrack galmt uit dit plafond. De elektro-akoestische compositie is gebaseerd op opgevangen klanken in het Brucity-gebouw en stemmen van burgers die hun visie op de stad en de toekomst zijn komen opnemen en, in een overvloed aan talen, een zelfgekozen boodschap kwamen delen.

Soundtrack en lichtanimatie in willekeurige loops, werk gedrukt op plexiglas.
Team: Cédric Verstraelen (geluid), Alexis Fradier (lichtontwerper), Milo-Profi (afdruk) en technische ondersteuning van Vivalyte.

Agnès Guillaume
Agnès Guillaume © Patricia Mathieu

Agnès Guillaume (Leuven, 1962), muzikante van opleiding, stapte in 2010 over naar videokunst. In haar beelden en in de andere kunstvormen die ze gebruikt - borduurwerk, beeldhouwwerk, gemengde techniek op papier - streeft ze ernaar licht te werpen op wat in iedere mens leeft. Haar werken worden internationaal tentoongesteld en ze maken deel uit van openbare en privécollecties.

Meer info:

Externe site Agnès Guillaume

De video toont een interview met Agnès Guillaume (deze video bevat een interview in het Frans met ondertitels in het Frans en Nederlands):

BabelKot
​© Eric Danhier

BabelKot
© Eric Danhier

Kunstwerk Agnès Guillaume
© Eric Danhier