Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Bruciteam - stewards in het stadscentrum

De stewards van Bruciteam, gekleed in een blauwe jas, doorkruisen de straten van het centrum van Brussel. Tussen 7u en 22u ziet het team toe op de netheid, het comfort, de veiligheid en de gezelligheid van het stadscentrum.

Deze stewards stellen verslagen op die ze onmiddellijk overmaken aan de bevoegde diensten. Hun opdracht bestaat uit:

  • snel en doeltreffend optreden bij het vaststellen van inbreuken op de openbare netheid en schade aan het stadsmeubilair
  • de openbare rust te handhaven
  • als tussenpersoon optreden tussen de verschillende gebruikers van de stad

Samenwerking met andere diensten

Het team streeft ernaar de tussenkomst van de verschillende actieve diensten in het stadscentrum te versterken en vlotter te laten verlopen. De stewards werken rechtstreeks samen met de verschillende diensten van de stad (Openbare netheid, Wegenwerken, politie, de vzw Bravvo, Samusocial, Transit,...). Ze zijn eveneens beschikbaar om de bevolking in te lichten en door te verwijzen.