Stadsdiensten gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei

Op donderdag 26 mei (feestdag) en vrijdag 27 mei 2022 (brugdag) zijn de stadsdiensten gesloten. U kunt uw documenten nog steeds online en op het burgerportaal MyBXL aanvragen, of een afspraak maken.

 

Culturele festivals en evenementen

De culturele festivals en evenementen van de Stad Brussel en de andere festivals en evenementen die plaatsvinden op het grondgebied van de Stad Brussel.

Carte de Visite | ARTopenKUNST © Eric Danhier

In Brussel is altijd en overal ruimte voor ar­tistieke creaties. Om amateurkunstenaars en professionals die er werken en wonen te steunen, riep de Stad Carte de Visite | ARTopenKUNST in het le­ven. Een weekend lang biedt het evenement beeldende kunstenaars, videomakers, foto­grafen en andere digitale artiesten de moge­lijkheid om aan kunstliefhebbers drie werken voor te stellen die als hun visitekaartje zouden kunnen fungeren.

Hopla! © Eric Danhier

Hopla! is het festival voor circuskunsten van de Stad Brussel. Tijdens de tweede week van de paasvakantie wor­den een twintigtal voorstellingen van Belgische en buitenlandse kunstenaars opgevoerd in de openbare ruimte en de culturele centra van de stad. Hopla! is helemaal gratis en brengt het hedendaags circus dichter bij de Brusselaars.

Guignolet dans le Parc

Tussen begin juni en eind augustus zet Gui­gnolet zijn poppenkast op in het Warandepark voor een aantal openluchtvoorstellingen in samenwerking met de Stad. Van woensdag tot zondag organiseert het Koninklijk Thea­ter Les Coeurs de Bois er voorstellingen rond klassiekers in het genre. Tot groot jolijt van kinderen en volwassenen!

Door werken op de site van Brussel Bad kiest de Stad Brussel dit jaar voor een originele formule in de vorm van pop-ups: Hello Summer. Er worden tal van activiteiten voorgesteld voor alle generaties: sport, muziek, dans, interactieve workshops, animatie voor gezinnen,...

Brussels Summer Festival © Eric Danhier

Het Brussels Summer Festival groeide sinds de start in 2002 uit tot het belangrijkste culturele evenement van de maand augustus in Brussel. De Stad Brussel organiseert 10 dagen lang een reeks concerten en culturele activiteiten in het centrum van de stad.

Classissimo

Classissimo is voor liefhebbers van klassieke muziek (doorwinterde fans en nieuwkomers) een niet te missen zomerse afspraak. In het Koninklijk Parktheater organiseert het festival de meest uiteenlopende concerten met zowel jonge muzikanten als gevestigde waarden.

Théâtres Nomades © Matthias Ghem

Gedurende vier dagen in de maand augustus wordt het Warandepark omgetoverd tot een ar­tistiek dorp waar de circustenten, openluchttheaters en woonwagens van het Festival Théâtres Nomades een plaatsje krijgen. Straattheater, circus, sprookjes en muziek: voor elk wat wils!

Insifon © Eric Danhier

Insifon, dat plaatsvindt tijdens een weekend in augustus, is één van de belangrijkste festivals voor hedendaags po­ppentheater in Brussel. De programmatie, ve­rzorgd door het Théâtre royal Les Coeurs de Bois, brengt zowel Belgische als buiten­landse producties.

Folklorissimo

Elk derde weekend van september viert het Feest van de Folklore de Brusselse tradities. Een folkloristisch dorp op de Grote Markt wordt opgevrolijkt met stoeten, spelletjes, degustaties en andere activiteiten van folklo­ristische genootschappen. Ieder jaar laat een gastland de bezoekers van Folklorissimo ken­nismaken met zijn folklore en cultuur.

De Stad Brussel verwelkomt (en subsidieert soms) nog meer dan 200 andere culturele festivals en evenementen rond muziek, podiumkunsten, film, literatuur, gastronomie,... op haar grondgebied. Meer info:

AGENDA