Kunstwerk Elodie Antoine

Het kunstwerk Prolifération (Proliferatie) van kunstenares Elodie Antoine is te zien in het Administratief Centrum Brucity van de Stad Brussel (Hallenstraat 4 - 1000 Brussel).

Prolifération (Proliferatie), 2022
Kunstenares: Elodie Antoine

1978, België. Woont en werkt in Brussel.

Grote gouden druppels lijken uit het plafond te parelen en verspreiden zich organisch in de ruimte. Hun kleur verandert gedurende de dag, afhankelijk van het licht. Ze zijn gemaakt van gemetalliseerd textiel dat over een soepele gebeeldhouwde structuur is gespannen. Textiel is het favoriete materiaal van de kunstenares.

Dit hedendaagse werk, dat ter plaatse voor de raadzaal werd gemaakt, grijpt terug naar de traditie om goud te gebruiken op de top van belangrijke gebouwen in de stad. Vanuit de raadzaal zien we inderdaad onder andere de gouden spits van de Grote Markt of het Justitiepaleis.

Elodie Antoine
Elodie Antoine © Sophie Palmier

Elodie Antoine woont en werkt in Brussel. Ze is afgestudeerd in 2002 aan de opleiding beeldhouwkunst van de ENSAV, La Cambre.

Haar artistieke praktijk omvat soepele sculpturen (haken, naaien, borduren, vilt, breien) - tekenen - graveren - video-installaties - boetseren.

Ze exposeert haar werk sinds 1997 in België, Frankrijk, Luxemburg, Slovenië, Korea, Chili,...

De video toont een interview met Elodie Antoine (deze video bevat een interview in het Frans met ondertitels in het Frans en Nederlands):

Prolifération (Proliferatie)
© Eric Danhier

Prolifération (Proliferatie)
© Eric Danhier

Prolifération (Proliferatie)
© Eric Danhier

Kunstwerk Elodie Antoine
© Eric Danhier