Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Handleiding eID en kaartlezer

Voor sommige online handelingen zoals het gebruik van het e-loket van de Stad en Irisbox zijn een elektronische identiteitskaart (eID), een kaartlezer en software nodig.

PC

Het lezen van een elektronische identiteitskaart (met chip) kan gebeuren via een computer met het besturingssysteem Windows, Mac of Linux. De procedure hangt af van het besturingssysteem.

Kaartlezer

Voor het lezen van een elektronische identiteitskaart is een kaartlezer (card reader) nodig, zoals bijvoorbeeld bij Tax-on-web. Sommige pc's hebben een ingebouwde kaartlezer.

Een kaartlezer is verkrijgbaar bij de dienst Bevolking van de Stad Brussel voor 7 euro.

Software

Om een online handeling uit te voeren (bijvoorbeeld via Irisbox) is het volgende nodig:

Identiteitskaart

Wie een aanvraag doet, moet een elektronische identiteitskaart hebben. De pincode wordt eveneens gevraagd.

Pincode verloren of vergeten?

Betaling

Bij een online betaling is een Visa of MasterCard nodig. Betalen kan ook via Bancontact/MisterCash door gebruik te maken van de digipass (een toestel dat geleverd wordt door de bank).