Hulp bij moeilijkheden

Elke ondernemer kan geconfronteerd worden met economische moeilijkheden. Er zijn verschillende instanties die u met advies kunnen bijstaan of steunmaatregelen kunnen voorstellen.

Impact coronavirus: meer info over de steunmaatregelen op federaal, gewestelijk en gemeentelijk vlak:

Advies en begeleiding

BECI ontwikkelde een platform om ondernemingen te informeren over de steunmaatregelen die na de aanslagen in Brussel uitgewerkt werden:

Ondernemingen die zich voor het eerst met problemen geconfronteerd zien, doen er goed aan om voor raad en begeleiding contact op te nemen met het:

Na een rijkgevulde carrière of bij professionele reconversie kan een ondernemer beslissen om zijn handelszaak over te dragen, zonder echter op bijzondere economische moeilijkheden te stuiten. BECI kan de over te nemen handelszaken in contact brengen met kandidaat-overnemers:

Werfvergoeding

De werfvergoeding is bedoeld voor Brusselse handelszaken die gelegen zijn op of aan het terrein van een werf die het autoverkeer of het openbaar vervoer in minstens één rijrichting, en op zijn minst 29 opeenvolgende dagen, stillegt. Deze inkomenscompensatievergoeding is enkel bedoeld voor ondernemingen die actief zijn in bepaalde sectoren (handelszaken, horeca,...):

ZIE OOK