Kunstonderwijs

Het kunstonderwijs van en in de Stad Brussel.

De Hoofdstedelijke Kunstacademie is verspreid op een twaalftal locaties over de hele stad in de domeinen muziek, theater, dans en beeldende kunsten.

Ze biedt opleidingen in het Nederlands aan buiten het normale lessenrooster voor alle leeftijden en voor zowel liefhebbers als pre-professionals.

De Académie royale des Beaux-Arts van de Stad Brussel biedt secundair onderwijs (tweede en derde graad) in beeldende kunsten en dans aan. De school staat voor kwalitatief onderwijs en organiseert zowel algemene als kunstvakken.

Als instelling voor hoger onderwijs van de Stad Brussel biedt het Arba-Esa een aantal opleidingen aan rond een brede waaier aan artistieke disciplines: binnenhuisarchitectuur, textielontwerp, stedelijk design, tekenen, graveer- en prentkunst, lithografie, schilderen, fotografie, beeldhouwen, serigrafie, audiovisuele communicatie, vormgeving en illustratie,…

Als instelling voor hoger onderwijs van de Stad Brussel biedt de Hogeschool Francisco Ferrer - Categorie Toegepaste Kunsten opleidingen van het korte type aan in styling & modellering, publiciteit & inrichting en ook textielkunst.

Als onderwijsinstelling voor sociale promotie van de Stad Brussel biedt de School Agnès Varda een waaier aan opleidingen in fotografie en video aan. Deze zijn aan ieders leertempo aangepast: lange opleidingen, korte opleidingen en aanvullende algemene vorming om het Getuigschrift Hoger Secundair Onderwijs te halen.

Als school voor volwassenen waarvan de opleidingen rond schoonheid en opschik draaien, staat het Institut Jeanne Toussaint zowel in Brussel als in België te boek als een unieke instelling.

De Académie des Arts de la Ville de Bruxelles biedt opleidingen in het Frans aan buiten het normale lessenrooster voor alle leeftijden, voor zowel liefhebbers als pre-professionals, op een twintigtal locaties verspreid over de hele stad in de domeinen muziek, woordkunst, dans en beeldende kunst.

La montagne magique is het belangrijkste Franstalige jeugdtheater in Brussel. Met 250 voorstellingen per jaar, twee internationale festivals, creaties en artiesten in residen­tie, schoolvoorstellingen en vorming voor leerkrachten en ouders, staat het garant voor een veelzijdig en sprankelend aanbod. Een plek om te ontdekken voor klein en groot!

Het hele jaar door zijn er tal van culturele instellingen die artistieke ateliers organiseren voor jong en oud. Bijvoorbeeld:

Meer info:

Voor de culturele activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar is er ook de agenda van de:

Het Nederlandstalig aanbod van activiteiten voor kinderen en jongeren is te vinden op: