attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Mabru, de Vroegmarkt van Brussel

De Vroegmarkt van Brussel, beheerd door de vzw Mabru, bestaat uit 5 overdekte hallen met 40.000 m2 verkoopsoppervlakte, 1.000 m2 koelruimten, 1.600 parkeerplaatsen, en 2 cafetaria's.

De Vroegmarkt, de groothandelsmarkt van Brussel, bestaat al sinds meer dan een eeuw. Decennia lang vond ze een onderkomen op de Grote Markt en in de omliggende straten. In 1973 verhuisde ze langs het kanaal, tussen de Van Praetbrug en de Laekenbrug, nog steeds op het grondgebied van de Stad Brussel.

Assortiment producten

De Vroegmarkt, de buik van Brussel genoemd, biedt een zeer groot assortiment aan van producten voor groot- en kleinhandel, kruideniers en warenhuizen, specialisten in voeding, marktkramers, aankopers voor collectieve keukens, traiteurs en 'meesterchefs'.

Meer dan 100 kwekers en groothandelaars bieden er fruit, groenten, primeurs, vlees en vleeswaren, gevogelte, wild, vis en schaaldieren, kaas en melkproducten aan. Ook zijn er de cash & carry, bloemen en planten.

Gemiddeld ontvangt de site van 14 hectaren meer dan 23.000 bezoekers per maand.

Geleide bezoeken

Mabru organiseert ook geleide bezoeken op de Vroegmarkt:

Tarieven markt

Elke gebruiker moet een toegangsrecht betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te betalen:

PRAKTISCHE INFO