Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Music City Hall

Dit evenement is al voorbij

Op zondag 16 juni 2019, van 13u tot 19u, in het Stadhuis van Brussel.

De Stad Brussel opent opnieuw haar Stadhuis en laat het melodieus weerklinken voor de 3de editie van Music City Hall. Zeven muziekgroepen, elk met een andere stijl, spelen in 7 zalen, waaronder het kabinet van de burgemeester.

7 muziekgroepen

Op het programma staan de artiesten Monolithe Noir, Bààn, Peritelle, Pierre Slinckx en Quatuor MP4, Yôkaï, River into Lake en Igor Gehenot Trio. Elk van hun sets, die 20 minuten duren, worden 3 keer gespeeld, zodat zoveel mogelijk mensen aanwezig kunnen zijn.

Verdeling tickets

Omdat de capaciteit van de zalen beperkt is, is het aan te raden om vroeg te komen. De deuren van het Stadhuis openen om 12u en de kaarten worden dan voor elk concert verdeeld. Iedereen kan tot 4 concerten zien en dan een drankje drinken op de binnenplaats.

Programma

Monolithe Noir

Muziekstijl: electronica
Plaats: Raadzaal
Speelschema:

 • 13u00
 • 15u20
 • 17u40

Monolithe Noir is ontstaan uit een soort van aha-erlebnis dat het gedaan moest zijn met popliedjes en dat het tijd was voor iets anders, een ander formaat. Vooral vermijden om te schrijven wat de massa graag hoort en een heel eigen geluid opbouwen. Iets ondeelbaars, onwankelbaar, solide, haast ondoordringbaar. Kortom, een monoliet.

Experimenten, improvisaties en het uitproberen van nieuwe tools geven het project vorm, een vorm die er met elk nummer net iets anders gaat uitzien. Monolithe Noir is autodidact en vertrouwt voor zijn muzikale zoektocht op een moduleerbare synthesizer, een onvoorspelbare sound en zijn eigen levenslust. Langzaamaan kleurt hij de esthetiek van zijn project in en wordt zijn eigen toets steeds beter zichtbaar.

Website: Monolithe Noir

Bààn

Muziekstijl: psych, rock, ambient, jazz, instrumental
Plaats: Alexander-de-Grotezaal
Speelschema:

 • 13u35
 • 15u20
 • 18u15

Muzikanten: Pascal N. Paulus (keys), Jean-Philippe De Gheest (drums)

Bààn is een Belgisch instrumentaal duo dat in 2016 werd opgericht in Brussel door Pascal N. Paulus (toetsen) en Jean-Philippe De Gheest (drums). Ze verweven ambient, psych, jazz en rock tot een bedwelmend muzikaal lappendeken. Luisteraars die gezellig onder het deken kruipen, drijven langzaam weg in een ander universum. Het duo dook meteen de opnamestudio in en bracht zijn debuutalbum uit in 2017.

Zowel Paulus als De Gheest is sterk beïnvloed door jazz en door de verre uitlopers van het genre. Zo blijkt Bààn ook een cross-over tussen psychedelische en trancemuziek te zijn, te vergelijken met Floyd- of ambientachtige soundscapes.

Website: Bààn

Peritelle

Muziekstijl: rap, alternative rap, electro pop
Plaats: Gotische zaal
Speelschema:

 • 13u35
 • 15u55
 • 17u05

Muzikanten: Carl Roosens, Versat Versatyl, SiKa, Zomb., Robin Marsily

Peritelle belandde bijna een jaar geleden op het podium bij BRASS: het hyperkinetische duo Carl (Les Hommes-Boites, Facteur Cheval) en Julien Campione (aka Versat Versatyl van Fou Détective en La Pieuvre) zit vol verhalen over blobs, sociale fobieën, de verovering van de ruimte en het belang van gescheiden afvalophaling. In hun frisse, retro-futuristische nummers hoor je de samenwerking met Remi Zombek (aka Zomb, van Froesheleirs en Veence Hanao) en Simon Carlier (aka SiKa van Froesheleirs).

Live vullen ze hun muziek aan met projecties en een interstellaire duplex met het duo Alek & les Japonaise, tot een grappig en dansbaar, compleet ontsporend en soms zelfs ontroerend geheel. Na een paar ervaringen als artists in residence (onder andere in het Centre culturel Jacques Franck en in La Maison des Musiques), een handvol concerten en enthousiaste reacties van het publiek, was de opname van een album de volgende logische stap. Zo zal de elpee Ne soyez pas triste deze lente het licht zien op het piepjonge Brusselse label GNiGNiGNiGNiGNi.

Website: Peritelle

Quatuor MP4/Pierre Slinckx - M#1

Muziekstijl: hedendaagse muziek...
Plaats: Kabinet van de Burgemeester
Speelschema:

 • 14u10
 • 15u55
 • 18u15

Muzikanten: Quatuor MP4 (Claire Bourdet - viool, Margaret Hermant - viool, Pierre Heneaux - alto, Merryl Havard - cello), Pierre Slinckx (compositie/elektronisch)

Het MP4 Kwartet interpreteert met veel lef en op een heel frisse manier meesterwerken uit de 20ste en 21ste eeuw, met een voorkeur voor levende - en dan vooral Belgische - componisten van hedendaagse klassiekers. Ze slopen de muren tussen dance, electronica, klassieke en hedendaagse muziek om genres en disciplines met elkaar te vermengen.

M#1 voor de electronica en strijkkwartet probeert electronica helemaal op te nemen in de intimistische wereld van de kamermuziek, waarin elke muzikant ten volle aanwezig moet zijn en kunnen luisteren naar de ander. De Belgische componist Pierre Slinckx vormt dus een kwintet met het MP4 Kwartet. Hij bespeelt een laptop die op artisanale wijze werd omgebouwd met twee goedkope MIDI-controllers, zonder enige technologische pretentie. Zijn instrument is ontstaan voor, tijdens en na het hele compositieproces. Hij is eerst beginnen experimenteren met de best mogelijke ergonomie, onderzocht hoeveel potentieel er in het instrument zit en is een schrijfsysteem beginnen uitdokteren dat hem past. Omgekeerd moest het instrument daarna, op een heel organische manier, aan de architectuur van het stuk worden aangepast. Tot slot moest de sound kunnen samensmelten met die van het kwartet.

Website: Quatuor MP4 + Pierre Slinckx

Yôkaï

Muziekstijl: ethio-jazz, fusion, psychedelic groove
Plaats: Militiezaal
Speelschema:

 • 14u10
 • 17u05
 • 17u40

Muzikanten:

 • Frédéric Becker: altsaxofoon en bariton
 • Jordi Grognard: klarinet, basklarinet, tenorsaxofoon, fluit
 • Eric Bribosia: fender rhodes, keys
 • Yannick Dupont: drums
 • Louis Evrard: drums
 • Axel Gilain: bas, moog synth
 • Clément Nourry: gitaar
 • Ivan Tirtiaux: gitaar

Yokaï is een Brusselse band die in 2011 werd opgericht. Tegenwoordig bestaat hij uit acht muzikanten met een achtergrond in de jazz, rock en geïmproviseerde muziek, en die allemaal meerdere instrumenten de baas kunnen. In de acht nummers op zijn eerste worp weeft Yokaï een sierlijk web van hypnotiserende grooves en woeste improvisaties. Er wordt resoluut gekozen voor een hedendaagse mix van jazz, etno en licht psychedelische rock.

Moeilijk om één etiket op de groep te plakken maar hun muziek meandert tussen ethio-jazz (Getatchew Mekuria, Mulatu Astatke), de kosmische sound van Sun Ra, en Krautrock van de Duitsers van Can zonder daarbij ook maar iets aan moderniteit in te boeten. Met hun unieke, organische liveoptredens houden ze hun publiek in de ban, afwisselend tussen intimistische en meer dansbare momenten.

​Website: Yôkaï

River Into Lake

Muziekstijl: orchestral pop
Plaats: Renaissancezaal
Speelschema:

 • 14u45
 • 16u30
 • 17u40

Muzikanten:

 • Boris Gronemberger (zang, gitaar, synthesizer)
 • Ludovic Bouteligier (zang, synthesizer, trompet)
 • Cédric Castus (gitaar)
 • Frédéric Renaux (bas, synthesizer)
 • Franck Baya (drums)

Na een paar onderbrekingen is de Brusselse formatie V.O. helemaal terug, maar voortaan gaan ze door het leven onder de naam River into Lake. Het project wordt getrokken door Boris Gronemberger (ex Girls in Hawaii, ex Françoiz Breut,...), bijgestaan door zijn trouwe metgezellen, die de huidige Belgische scene intussen zijn blijven bestormen met hun albums, maar ook met dansvoorstellingen, in het theater en met filmmuziek.

Tussen 2017 en 2018 begonnen ze nieuw werk te schrijven en spraken ze af in een huis om er hun nieuw album op te nemen. Het resultaat is Let The Beast Out - een uitbarsting van geluid en ritmes met veel plaats voor synthesizers en analoge drumcomputers, maar ook een ode aan de schoonheid van het leven en de wereld. Het album gaat actuele problemen niet uit de weg en gaat over het overwinnen van angst in plaats van terug te krabbelen. Let The Beast Out verschijnt op 20 september 2019 op het Brusselse label Humpty Dumpty Records.

Website: River Into Lake

Igor Gehenot Trio

Muziekstijl: jazz
Plaats: Trouwzaal
Speelschema:

 • 14u45
 • 16u30
 • 18u15

Muzikanten: Igor Gehenot (piano), Cedric Raymond (contrabas), Jérôme Klein (drums)

Igor Gehenot is een jonge dertiger die stilaan naam maakt als opkomend talent in de Belgische en Europese jazzscene. Deze veelbelovende pianist komt uit Luik en hij is al sinds het begin van zijn carrière een veelgevraagde sideman, maar de laatste jaren is hij steeds meer gegroeid als leider.

Gehenot kan zowel de koortsige ritmes van moderne swing als bruisende grooves aan, maar durft net zo goed romantisch en impressionistisch uit de hoek komen. Hij slaagt erin om zich ook in zijn meest lyrische momenten nooit te verliezen. Dat zorgt voor een mooi contrast met zijn meer meeslepende werk.

Website: Igor Gehenot Trio