Omgeving Beurs

Wat is het?

Het Beursgebouw wordt momenteel gerenoveerd. Vanaf het voorjaar van 2023 is het toegankelijk voor het grote publiek:

Tegelijk met dit project worden ook de Beursstraat, de Henri Mausstraat en de Zuidstraat rond het gebouw heraangelegd.

Beurs
tbm BORSA sm © Robbrecht en Daem - BEAU - Popoff

Met welk doel?

De vernieuwde Beurs wordt een culturele en toeristische hotspot, met een skybar, restaurant en brasserie en met toegang tot de archeologische site Bruxella 1238 en het permanente belevingscentrum over de Belgische biercultuur 'Belgian Beer World'. Daarnaast wordt het gebouw een centrale ontmoetingsplek voor iedereen. Het wordt het verlengstuk van de bekende trappen: een plek waar de stem van de Brusselaar gehoord wordt - het hart van de stad.

Werken Beursstraat

In februari 2022 begonnen de bovengrondse werken in de Beursstraat. Deze werken duren tot het einde van het jaar, tenzij slecht weer de werken vertraagt.

Er zijn verschillende werken gepland. De aannemer die verantwoordelijk is voor het huidige project begint met het plaatsen van micropalen* tussen de archeologische site en de gevels van het huizenblok, en daarna tussen de archeologische site en het Beursgebouw.

De omheining die momenteel in de straat staat, wordt in maart 2022 verplaatst om de archeologische site in de werfzone op te nemen. De herinrichting van het wegdek vindt plaats tussen augustus en december 2022. In deze brochure vindt u de planning van de werken in detail:

* Verticale boortechniek om een fundering in cement te creëren op moeilijk bereikbare plaatsen en om wisselend gewicht te kunnen dragen, zoals het gewicht van het verkeer op het wegdek boven de archeologische site.

Contact

Omgeving Beurs
tbm BORSA sm © Robbrecht en Daem - BEAU - Popoff

Evolutie

Lancering