Open Data

Wat is het?

De Stad Brussel stelt via haar Open Data platform meer dan 500 datasets beschikbaar (in het Frans, Nederlands en Engels), die exporteerbaar zijn in verschillende formaten, zichtbaar onder de vorm van tabellen, grafieken of kaarten en integreerbaar in websites of blogs. Ontwikkelaars zullen vooral geïnteresseerd zijn in de API's die het gebruik van de datasets bevorderen. Het grootste deel van de Open Data zijn afkomstig van de Stad Brussel, andere komen van gewestelijke of federale instanties.

Met welk doel?

De bezoeker kan op een gemakkelijke manier toegang krijgen tot informatie die hem of haar interesseert. Men kan bijvoorbeeld de locatie van de parkeerplaatsen voor gehandicapten opvragen of nog de evolutie van de Brusselse bevolking sinds 1921.

Het Open Data platform heeft een drievoudige doelstelling: het verbeteren van de democratische werking (dankzij bevordering van transparantie), een efficiëntere publieke actie (dankzij de vereenvoudiging van informatiesystemen en het verwijderen van silo's) en het voorstellen van nieuwe middelen voor de economische en sociale ontwikkeling en innovatie (door het ontwikkelen van nieuwe diensten op basis van de data).

Open Data

Evolutie

Lancering