Parkeerplaatsen van de Grondregie

De Stad Brussel telt ongeveer 1200 parkeerplaatsen voor zowel auto's als motoren. De huurders van de Grondregie krijgen voorrang bij het toekennen ervan, maar in 2de instantie worden de plaatsen ook verhuurd aan inwoners van de wijk. Als er geen aanvragen uit deze 2 groepen zijn, kan elke burger een aanvraag indienen.

Prioriteiten voor parkeerplaatsen

Het gemeentereglement luidt als volgt:

  • In de appartementsgebouwen hebben de huurders van dat gebouw (categorie 1) of van gebouwen in de buurt (categorie 2) absolute voorrang. Als er meer kandidaten dan beschikbare plaatsen zijn, wordt er een wachtlijst opgemaakt.
  • Als er meer plaatsen beschikbaar zijn dan kandidaten in de 1ste en de 2de categorie, kunnen de parkeerplaatsen worden verhuurd aan de inwoners van de wijk (categorie 3).
  • Als er meer plaatsen beschikbaar zijn dan kandidaten in de categorieën 1, 2 en 3, kunnen de parkeerplaatsen worden verhuurd aan het personeel van de Stad Brussel.
  • Als er meer plaatsen beschikbaar zijn dan kandidaten in de categorieën 1, 2, 3 kunnen de parkeerplaatsen worden verhuurd aan burgers die niet in de wijk wonen en die het aanvragen. Als er meer plaatsen beschikbaar zijn dan kandidaten, gaat de voorrangsorde voor op de verschillende registers.

Zoek een parkeerplaats