Premie voor een koelkast A, B of C

De Stad Brussel heeft voor haar inwoners (postcodes 1000, 1020, 1120, 1130 Brussel) een premie voor een koelkast A, B of C.

Een koelkast verbruikt veel energie. Als ze versleten of gewoon oud is, is de koelkast vaak de belangrijkste uitgavepost op de elektriciteitsfacturen van een gezin.

Modellen van koelkasten van klasse A, B of C zijn de meest efficiënte op de markt en maken aanzienlijke energiebesparingen, maar hun prijs is nog steeds hoog.

Voor wie?

Deze premie is voorbehouden voor gezinnen met lage inkomens (35.782,80 euro per jaar voor een alleenstaande, of 50.782,80 euro per jaar voor een gehuwd of wettelijk samenwonend koppel).

Bedrag van de premie?

Het bedrag van de gemeentelijke premie wordt vastgelegd op 400,00 euro met een bonus van 100 euro voor gezinnen vanaf 4 personen in het huishouden. De premie wordt gefixeerd op 50% van het bedrag op de aankoopfactuur van de koelkast (Recupel-bijdrage inbegrepen).

Reglement

Hoe aanvragen?

De premieaanvraag moet gestuurd worden binnen de 3 maanden vanaf de datum van de aankoopfactuur van de koelkast via volgend formulier: