Premie voor een regenton

De Stad Brussel heeft voor haar inwoners (postcodes 1000, 1020, 1120, 1130 Brussel) een premie voor een regenton (regenwatercollector).

Voor talrijke toepassingen vormt regenwater een meer dan aantrekkelijk alternatief voor drinkwater. Drinkwater is niet nodig voor taken als het besproeien van de tuin, de groentetuin of kamerplanten, of voor het onderhoud en schoonmaken van het huis, de wagen, het gereedschap,… Omdat regenwater zachter is dan leidingwater, laat het bovendien toe om minder onderhoudsproducten te gebruiken en om zo de vervuiling van het water tegen te gaan.

De Stad Brussel kent een premie toe voor de aankoop van een regenwatercollector, aan te sluiten aan een afvoerbuis. Deze installatie (ton, vat,…) is bestemd voor het verzamelen en/of stockeren van regenwater, gevallen op een dak van een gebouw dat gelegen is op het grondgebied van de Stad Brussel. De regenwatercollector heeft als voordeel dat deze gemakkelijk te installeren is, zonder de tussenkomst van een professional.

Bedrag van de premie?

Het bedrag van de gemeentelijke premie is gefixeerd op 75% van de aankoopprijs van de regenwatercollector met een maximum van 100 euro per collector en per huishouden. De accessoires zoals het voetstuk, de overloop, de kraan, het aansluitstuk,... komen niet in aanmerking voor de berekening van het bedrag van de premie.

Reglement

Hoe aanvragen?

De premieaanvraag moet gestuurd worden binnen de 4 maanden vanaf de datum van de aankoopfactuur van de regenwatercollector via volgend formulier:

ZIE OOK