Overslaan en naar de inhoud gaan

Premie voor textiele alternatieven voor terrasverwarmers (horeca)

Premie voor textiele alternatieven voor terrasverwarmers (horeca)

De Stad Brussel biedt uitbaters van horecazaken een premie aan voor de aankoop van textiele alternatieven (plaids, dekens, verwarmingskussens,...) voor terrasverwarmers.

Met die premie kunnen handelaars het hoofd bieden aan de energiecrisis. De premie is een gevolg van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 15 december 2022 tot vaststelling van tijdelijke maatregelen tot vermindering van de vraag naar gas en elektriciteit in het kader van de energiecrisis. Met name het gebruik van verwarmings- of airconditioningsystemen, die elektriciteit of gas verbruiken en buiten een gebouw werken, wordt daarbij verboden.

De premie wordt toegekend aan iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die een horecazaak uitbaat in de stad Brussel, die beschikt over een buitenterras en die de investering heeft gedaan om de textielalternatieven ter beschikking te stellen van zijn klanten.

Bedrag van de premie?

Voor de aankoop van textiele alternatieven voor terrasverwarmers zonder energieverbruik wordt het bedrag van de gemeentelijke subsidie vastgesteld op 100% van de aankoopprijs tot een maximum van 400 euro per vestiging met een toegestaan terras van 50 m² of minder, en tot een maximum van 600 euro per vestiging met een toegestaan terras van meer dan 50 m².

Voor de aankoop van textiele alternatieven voor terrasverwarmers met energieverbruik (elektrisch via accu) wordt het bedrag van de gemeentelijke subsidie vastgesteld op 50% van de aankoopprijs tot een maximum van 400 euro per vestiging met een toegestaan terras van 50 m² of minder, en tot een maximum van 600 euro per vestiging met een toegestaan terras van meer dan 50 m².

Reglement

Reglement - gemeentelijke premie voor de aankoop van textiele alternatieven voor terrasverwarmers (79.32 KB)

Hoe aanvragen?

De premieaanvraag moet gestuurd worden via volgend formulier:

Aanvraagformulier - premie voor de aankoop van textiele alternatieven voor terrasverwarmers (1.71 MB)