Overslaan en naar de inhoud gaan

Premie voor een (worm)compostbak

De Stad Brussel heeft voor haar inwoners (postcodes 1000, 1020, 1120, 1130 Brussel) een premie voor een compostbak of wormcompostbak.

Door organisch afval thuis te composteren, is het mogelijk om het volume van de huishoudelijke vuilniszak met een derde te verlagen. Dat vermijdt het onnodige vervoer van afval (vermindering van CO2-uitstoot) en bovendien produceert men een 100% natuurlijke en gratis meststof.

Compostbak

Voor wie een tuin bezit is het nog eenvoudiger: organisch afval op de grond of in een compostrecipiënt (compostvat, -silo, -bak,…) plaatsen, af en toe verluchten, de natuur en de micro-organismen van de bodem doen de rest.

Het bedrag van de gemeentelijke premie wordt gefixeerd op 75% van de aankoopprijs van de compostrecipiënt (compostvat, -silo, -bak…), met een maximum van 50 euro per compostrecipiënt en per huishouden.

Wormcompostbak

Wie geen tuin heeft, kan aan wormcompostering doen. De wormcompostbak kan in de keuken, kelder, garage,... geplaatst worden. Het is de ideale oplossing voor het composteren in een appartement.

In dat geval wordt het bedrag van de premie gefixeerd op 100% van de aankoopprijs, met een maximum van 100 euro per wormcompostbak en per huishouden.

Reglement

Reglement betreffende de toekenning van een gemeentelijke premie voor de aankoop van een compostrecipiënt (99.60 KB)

Hoe aanvragen?

De premieaanvraag moet gestuurd worden, binnen de 4 maanden vanaf de datum van de aankoopfactuur van de compostrecipiënt via volgend formulier:

Aanvraagformulier gemeentelijke premie voor de aankoop van een compostrecipiënt (1.21 MB)