Overslaan en naar de inhoud gaan

Activiteiten en Buurthuizen voor senioren

De Stad Brussel organiseert verschillende activiteiten voor en met senioren: animatie, workshops, conferenties, excursies en ontmoetingen tussen generaties.

De senioren kunnen terecht in de Buurthuizen voor activiteiten op maat. Deze Buurthuizen zijn onthaalplaatsen (voor senioren). Ze zijn elke dag open en de senioren kunnen er elkaar ontmoeten. Er worden vieruurtjes, gastentafels, spelen,... georganiseerd:

Het activiteitenprogramma van de Buurthuizen is beschikbaar in het gemeentemagazine De Brusseleir

De Stad Brussel organiseert elk jaar ook de Internationale dag van de Senioren, met feesten en activiteiten voor 55-plussers. 

De Stad Brussel is ook lid van het netwerk van de 'leeftijdvriendelijke steden' van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Een 'leeftijdvriendelijke stad' heeft aandacht voor het ouder worden van de bevolking en probeert op een actieve manier de gezondheid, deelname aan de samenleving en de veiligheid van senioren te verbeteren.

Lees meer in de Brusseleir

De Stad Brussel zet haar nauwe samenwerking met het 'Réseau Francophone des Villes Amies des Aînés' (RFVAA) voort en blijft in de voorhoede van steden die zich inzetten voor leeftijdsvriendelijke huisvesting. Meer info:

Brusseleir van februari 2024 (5.64 MB) (pagina's 24 en 25)

Lees meer in de Brusseleir

De Buurthuizen besteden extra aandacht aan lichaamsbeweging, om de leefomstandigheden van de senioren te verbeteren en sociale contacten aan te moedigen:

Brusseleir van november 2023 (6.10 MB) (pagina's 24 en 25)

AGENDA