Sainctelettebrug afgesloten

Door een brand liep de Sainctelettebrug schade op. De brug richting Basiliek blijft om veiligheidsredenen tot nader order afgesloten. Alle info over alternatieve trajecten en omleidingen: Sainctelettebrug afgesloten (Brussel Mobiliteit)

Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Applicatie '14-18: oorlog op tablets'

De app '14-18: oorlog op tablets' biedt een interactieve rondleiding in het centrum van Brussel rond het thema van de Duitse bezetting tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het parkoers van ongeveer 2 uur is bedoeld voor gezinnen vanaf 14 jaar. Het vertrek is aan het Koningsplein 11 - 1000 Brussel. Geschreven en audiovisueel archiefmateriaal wekken de sfeer van de Duitse bezetting tijdens de Grote Oorlog (1914-1918) opnieuw op.

De applicatie kan worden gedownload in de Apple Store:

De app werd ontwikkeld door Erfgoedklassen & Burgerschap.

Gemaakt 20/10/2020 (bewerkt op 20/10/2020)