Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Boodschappen na aanslagen 22 maart 2016 staan online

Na de aanslagen van 22 maart 2016 heeft het Archief van de Stad Brussel de boodschappen die aan de Beurs en aan het metrostation Maalbeek werden neergelegd verzameld. De dienst heeft ook foto's genomen van de boodschappen die aan de Beurs met krijt op de muren of op de grond werden geschreven. Al deze berichten staan nu online op de nieuwe website van het Archief.

De documenten werden gedroogd, schoongemaakt en geordend op de plaats en datum van verzameling, en daarna gedigitaliseerd. Twee jaar na de aanslagen van 22 maart 2016 zijn nu ongeveer 4.000 foto's en meer dan 2.500 boodschappen digitaal te raadplegen op de nieuwe website van het Archief van de Stad Brussel:

Gemaakt 15/03/2018 (bewerkt op 12/03/2019)

AGENDA

 

ZIE OOK