attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

BXL Tour

Dit evenement is al voorbij

Op zondag 19 juni 2022 met start op het Paleizenplein en finish aan het Atomium.

BXL Tour is een fietswedstrijd van 40 km, toegankelijk voor iedereen, door de straten van Brussel. Het parcours is hetzelfde als de voorbije jaren.

Nieuwigheden BXL Tour 2022

De categorie RIDE wordt toegevoegd aan de gewoonlijke categorieën (Master en Cyclo), waardoor het evenement toegankelijk is voor minder ervaren fietsers. Er wordt geen klassement opgemaakt en fietsen met elektrische ondersteuning (behalve 'cargo') worden toegelaten. Deze recreatieve rit is goed voor 32 km (in plaats van 40). De categorie vereist een minimumleeftijd van 14 jaar en een minimale gemiddelde snelheid van 16 km/u.

Er komt voor het eerst ook een 1500m sprintsegment. Deze uitdaging ligt op de Koninklijk Parklaan, tussen het Onze-Lieve-Vrouwvoorplein en de Koninklijke Serres van Laken. De tijd wordt automatisch geregistreerd voor alle renners in de categorieën Master en Cyclo, wat resulteert in een specifiek klassement.

Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn mogelijk sinds zaterdag 19 maart 2022 om 10u:

Volgende video toont de teaser van de BXL Tour 2022 (de video bevat geen dialoog of tekst, enkel een achtergrondmuziek):

ZIE OOK