Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne 'Nachtrust': bewustmaking rond rust en stilte in feestwijken

Campagne 'Nachtrust': bewustmaking rond rust en stilte in feestwijken

De bewustmakingscampagne 'Nachtrust' wil feestvierders bewustmaken van de noodzaak van rust in de buurt. Deze campagne werd uitgewerkt door de dienst Openbare rust van Bravvo (dienst Preventie), in overleg met de omwonenden en de uitgaansgelegenheden, en uitgevoerd in samenwerking met Leefmilieu Brussel.

Bewustmaking in de feestwijken

In de feestwijken, zoals Sint-Goriks en Sint-Jacobs, strekt het feest zich natuurlijk uit tot de terrassen. Daarom was het noodzakelijk de aanwezigheid van de buurtbewoners, die meer rust willen, onder de aandacht te brengen. In de uitgaansgelegenheden worden daarom affiches opgehangen en het personeel draagt er T-shirts met de boodschap 'Bedankt van de buren!'.

Een liedje met Emma en Willy

Feestgangers die 's avonds te luidruchtig zijn, kunnen ook benaderd worden door Emma en Willy. Dit duo, gekleed in pyjama, kan helaas de slaap niet vatten en nodigt luide feestgangers daarom uit om samen, zo stil mogelijk, een liedje te zingen voor een goede nachtrust. Van half juni tot half juli wandelen Emma en Willy ook door de straten van het stadscentrum.

Campagne 'Nachtrust'

 

Gemaakt op 24/05/2022 (Gewijzigd op 08/07/2022)