attention!

Verstoorde telefonische dienstverlening

Het telefoonsysteem van de Stad ondervindt momenteel technische storingen. Het is daarom soms moeilijk om telefonisch contact op te nemen met de verschillende diensten. U kunt uw documenten wel steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken.

 

Documentaire over geschiedenis Sint-Hubertusgalerijen

De glazen paraplu van Brussel is de eerste documentaire over het verleden van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Deze film van Patricia Niedzwiecki werd gemaakt in samenwerking met de Stad Brussel. Vanaf 1 juni 2018 is hij te zien in Cinéma Aventure.

De film vertelt over de kleine en grote geschiedenis van de eerste monumentale glazen galerijen van Europa, die gebouwd zijn kort na het ontstaan van België, door architect Jean-Pierre Cluysenaar. De documentaire zoomt in op de soms miskende gebouwen van de Stad Brussel en de galerijen die vlakbij de Grote Markt liggen. De beelden werden voornamelijk gedraaid tijdens 2017-2018 naar aanleiding van 170 jaar Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen.

Trailer

Volgende video toont de trailer van de film Le parapluie de Bruxelles - The Glass Umbrella Of Brussels (de video bevat geen dialoog of tekst, enkel een achtergrondmuziek):

Gemaakt 16/04/2018 (bewerkt op 04/05/2018)
Documentaire over geschiedenis Sint-Hubertusgalerijen