Sainctelettebrug afgesloten

Door een brand liep de Sainctelettebrug schade op. De brug richting Basiliek blijft om veiligheidsredenen tot nader order afgesloten. Alle info over alternatieve trajecten en omleidingen: Sainctelettebrug afgesloten (Brussel Mobiliteit)

Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Documentaire over geschiedenis Sint-Hubertusgalerijen

De glazen paraplu van Brussel is de eerste documentaire over het verleden van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Deze film van Patricia Niedzwiecki werd gemaakt in samenwerking met de Stad Brussel. Vanaf 1 juni 2018 is hij te zien in Cinéma Aventure.

De film vertelt over de kleine en grote geschiedenis van de eerste monumentale glazen galerijen van Europa, die gebouwd zijn kort na het ontstaan van België, door architect Jean-Pierre Cluysenaar. De documentaire zoomt in op de soms miskende gebouwen van de Stad Brussel en de galerijen die vlakbij de Grote Markt liggen. De beelden werden voornamelijk gedraaid tijdens 2017-2018 naar aanleiding van 170 jaar Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen.

Trailer

Volgende video toont de trailer van de film Le parapluie de Bruxelles - The Glass Umbrella Of Brussels (de video bevat geen dialoog of tekst, enkel een achtergrondmuziek):

Gemaakt 16/04/2018 (bewerkt op 04/05/2018)