Een computer voor elke leerling en student

De Stad Brussel deelt verder computers uit, zodat elke leerling en student lessen op afstand kan volgen. Elke leerling van een school in de Stad Brussel kan op aanvraag een computer krijgen.

Afstandsonderwijs confronteert gezinnen en scholen vaak met het probleem van het uitrusten van studenten met computers en de digitale kloof, wat de sociale ongelijkheid verder versterkt.

Daarom heeft de Stad Brussel besloten om gratis desktops uit te delen aan haar Franstalige en Nederlandstalige leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van het lager onderwijs, het secundair onderwijs, het hoger onderwijs en het onderwijs van de sociale promotie.

Vernieuwde computers

In samenwerking met Externe site i-CITY kregen de buiten gebruik gestelde computers van de administratie een update door verschillende verenigingen (Tic Harmony, Molengeek,...).

De vernieuwde computers werden uitgerust met 8 GB extra geheugen, een toetsenbord, een scherm, een muis en een wifisleutel, wat neerkomt op een kostprijs van 100 euro per pc. Het Openbaar onderwijs startte ook trainingen voor zowel teams als leerlingen en hun ouders.

Smartschool, wifi en andere initiatieven

Ook zijn alle scholen van het middelbaar en hoger onderwijs uitgerust met videoconferentieruimtes.

Voor alle leerlingen/studenten en onderwijzers zijn Office 365 gebruikersaccounts aangemaakt om iedereen te voorzien van een e-mailadres en om hun toegang tot Smartschool en Teams te garanderen.

De Smartschool-app werd geïnstalleerd bij alle middelbare scholen en basisscholen die daarom vroegen.

Digitale opvoeders zijn ingeschakeld om leerlingen te ondersteunen bij het digitaal gebruik in elke middelbare school.

Wifi is geïnstalleerd in alle scholen voor basis-, secundair en hoger onderwijs.

Gemaakt 20/12/2021 (bewerkt op 21/12/2021)
Een computer voor elke leerling en student

PRAKTISCHE INFO