attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Elektrische oplaadpunten

Bedrijven en vrije beroepen krijgen van de Stad Brussel een vrijstelling op de taks op parkeerplaatsen, op voorwaarde dat ze de parkeerplaatsen uitrusten met een oplaadpunt voor elektrische voertuigen.

Er wordt een belasting van 5 euro per m² geheven op elke parkeervoorziening bij bedrijven of vrije beroepen voor bezoekers of personeel. De bedrijven worden vrijgesteld van deze belasting als ze hun parkeervoorzieningen uitrusten met oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De verhoging van het aantal elektrische voertuigen in Brussel moet vooral de luchtkwaliteit ten goede komen.

Een gemiddelde parkeerplaats bedraagt 15m², wat resulteert in een belastingvermindering voor de bedrijven van 75 euro per parkeerplaats per jaar.

ZIE OOK