Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Gebeeldhouwde boom op kerkhof van Laken

Een gebeeldhouwde boom waakt sinds kort over de graftomben van de begraafplaats van Laken. Op initiatief van de Stad Brussel heeft kunstenaar Anton Klijnsmit op een uitgestorven boom de cyclus van leven en dood uitgebeeld.

De treurbeuk aan de ingang van het kerkhof is in de loop der jaren vastgegroeid te midden van de historische grafstenen en kon niet worden verwijderd zonder de graven te beschadigen. De Stad schreef daarom een projectoproep uit om van de boom een nieuwe blikvanger te maken.

De Nederlandse kunstenaar Anton Klijnsmit, die van het vervaardigen van houtsculpturen zijn hobby heeft gemaakt, kreeg de opdracht toegewezen. Hij heeft de cyclus van leven en dood uitgebeeld op een materie die zelf vergankelijk is, aangezien het hout zal ontbinden om zo uiteindelijk te verdwijnen.

Gemaakt 01/08/2017 (bewerkt op 02/08/2017)