Huizen voor het Kind (6-12 jaar)

De Huizen voor het Kind van de Stad Brussel verwelkomen kinderen van 6 tot 12 jaar na school of tijdens schoolvakanties.

De educatieve, ludieke, culturele en sportieve activiteiten zijn open voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze worden het hele jaar door georganiseerd met als doel: de autonomie en sociale vaardigheden van het kind ontwikkelen, het kind sensibiliseren voor zijn sociale en culturele omgeving, de natuurlijke nieuwsgierigheid en kritische zin van het kind opwekken om zo een verantwoordelijk burger te worden.

De Huizen voor het Kind zijn toegankelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar (of die naar de lagere school gaan) en die zijn gedomicilieerd op het grondgebied van de Stad Brussel (postcodes 1000 - 1020 - 1120 - 1130).

Om zich in te schrijven, moeten de ouders zich aanmelden in het Huis voor het Kind van hun keuze. Ze moeten het volgende bij zich hebben:

  • een identiteitsbewijs van het kind
  • 2 klevers van het ziekenfonds van het kind
  • een recente foto van het kind
  • een fotokopie van de identiteitskaart van één van de ouders
  • de ingevulde inschrijvingsfiche (PDF, 283.94 KB) (enkel in het Frans) en de medische fiche

Voor kinderen die een handicap of ziekte hebben als gevolg waarvan ze bijzondere aandacht vereisen, moet de arts-directeur van het Gezondheidscentrum van de Stad Brussel een gunstig advies verlenen met als doel deze kinderen onder de beste voorwaarden te kunnen begeleiden.

AGENDA