IT-masterplan

Wat is het?

De Stad Brussel heeft haar IT-masterplan gelanceerd, dat gericht is op een grondige hervorming van het informaticasysteem dat gebruikt wordt door de administratieve diensten van de Stad. Het IT-masterplan wordt uitgevoerd in het kader van het Smart City-programma van de Stad Brussel. Deze slimme stad is een innovatieve stad, die ICT en andere innoverende middelen gebruikt om de levenskwaliteit van haar burgers te verbeteren.

Met welk doel?

Deze herziening van de IT-organisatie van de administratieve diensten vertrekt van een aantal fundamentele principes die een rechtstreekse impact hebben op de Brusselse burger en de medewerkers van de Stad Brussel:

  • De burger neemt in de reflectie rondom dit IT-masterplan een centrale plaats in
  • De Stad Brussel engageert zich ten volle voor een betere dienstverlening met eenvoudigere, toegankelijkere, volledigere, snellere en samenhangende diensten

Daarnaast worden de medewerkers van de Stad Brussel eveneens door deze veranderingen beïnvloed: ze krijgen een omkadering die hen in staat stelt om kwaliteitsvol werk te leveren en ze zien hun meest vervelende taken verminderen.

IT

Evolutie

Ontwikkeling