Laken laureaat van 'Verborgen Parels'-campagne

In 2018 werden bijna 10 miljoen lampen en armaturen ingezameld door de Belgen. Om dat te belonen, lanceerde Recupel een campagne waarbij elke Belg zijn of haar 'verborgen parels' kon melden: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. 'Herinnering aan Expo 58' in Laken kwam als één van de winnaars uit de bus.

Tussen 21 oktober en 17 november 2019 werden in totaal 249 verborgen parels ingezonden. Hieruit koos een professionele vakjury de mooiste en technisch meest haalbare inzendingen. 'Herinnering aan Expo 58' (Sint-Lambertusplein in Laken), voorgesteld door wijkcomité Triangle, was één van de 10 winnaars.

Met een goed geplaatste spot, die reeds te bezichtigen is, brengt Recupel 'Herinnering aan Expo 58' onder de aandacht van inwoners en passanten. De gebruikte verlichting is energiezuinig (enkel led-lampen) en van Belgische makelij.

Wijkcomité Triangle

'Herinnering aan Expo 58' is onbekend maar niet onbemind in de wijk. Het wijkcomité Triangle Houba-Sobieski-Heizel tracht al enkele jaren om dit verborgen pareltje de aandacht te geven die het verdient. Zij reageerden op de projectoproep van Recupel.

Gemaakt 03/02/2020 (bewerkt op 03/02/2020)
Laken laureaat van 'Verborgen Parels'-campagne