Leçon de Mode: oorlogskant

Dit evenement is al voorbij

Op dinsdag 7 februari 2023, om 18u30, in het Stadhuis van Brussel (Militiezaal). In het Engels.

Leçon de Mode is een samenwerking tussen het Mode & Kant Museum en MAD Brussels - Mode and Design Center om de modekennis te promoten bij het grote publiek en professionelen.

Kant is een belangrijk onderdeel van het Belgische culturele erfgoed. Tijdens de Eerste Wereldoorlog steunden humanitaire organisaties de Belgische kantindustrie. Een jonge moeder begon als liefhebster kant te maken om de verschrikkelijke gebeurtenissen te verwerken. De in die tijd geproduceerde kant werd bekend als 'oorlogskant'. Zijn unieke iconografie verwijst rechtstreeks naar het conflict.

Wendy Wiertz laat zien hoe kantklossen een middel werd om te overleven in de oorlog voor professionele en beginnende kantklosters. Zij ontcijfert voor ons het verband tussen het leven van de vrouwen, hun ambacht, de productie van kant en het behoud van zichzelf, de gemeenschap en de natie.

Reserveren

Verplichte reservatie:

Externe site Leçon de Mode: oorlogskant

Deel  

AGENDA

     

    Vind alle culturele evenementen van het Brussels Gewest op visit.brussels

    Geef een grotere zichtbaarheid aan uw evenementen door ze in te geven op www.extranet.brussels

    Leçon de Mode: oorlogskant
    Juliette Wytsman, Maison Daimeries-Petitjean Feuille d'éventail monogrammée avec le nom de la créatrice, 1915-1916. Dentelle à l'aiguille Point de Gaze © US, Washington DC, National Museum of American History