Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Lokaal erfgoed op online Erfgoedbank Brussel

De Erfgoedbank Brussel is een digitale databank die het Brussels erfgoed van burgers, families en verenigingen bewaart. Ook Laken, Haren, Neder-Over-Heembeek en 1000 Brussel maken nu deel uit van de databank.

Het gaat om erfgoed dat u doorgaans niet vindt in professionele instellingen zoals een museum of archiefdienst. Erfgoedbank Brussel bestaat uit oude foto’s, postkaarten, filmpjes en verhalen over het dagelijks leven:

Erfgoedbank helpen?

Hebt u nog van dat soort erfgoed liggen op zolder? Of informatie over een foto die al op de website staat? Zin om één van de vrijwilligers van de Erfgoedbank Brussel te worden? Stuur dan zeker een mail naar:

Gemaakt 07/05/2021 (bewerkt op 07/05/2021)