Museumvoorschriften

Het project rond de museumvoorschriften vormt een aanvulling op de projecten van de Stad Brussel waarin kunst, welzijn en gezondheid worden gecombineerd. Culturele toegankelijkheid betekent ook dat cultuur en kunstenaars naar de ziekenhuizen moeten worden gebracht en dat kunst moet worden bekeken vanuit haar therapeutische functie.

Proefproject rond cultuur en gezondheid

Het project is een aangepaste versie van een project in Canada. Gedurende 3 jaar hebben het departement Cultuur van de Stad Brussel en de psychiatrische dienst van het UVC Brugmann nauw samengewerkt om een kwalitatief hoogstaand project te kunnen aanbieden dat is aangepast aan de behoeften van de patiënten.

Aan dit proefproject namen 5 musea van de Stad Brussel deel, samen met 33 voorschrijvende artsen.

Uitbreiding van de museumvoorschriften

In 2024 gaat het project een nieuwe fase in: meer dan 18 medische structuren (ziekenhuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, medische centra, centra voor gezinsplanning,...) en 13 musea van de Stad Brussel sluiten zich aan tussen juni 2024 en juni 2025.

Zo kan het project nog meer patiëntenprofielen bereiken en hen de kans bieden om een groot aantal musea te bezoeken, individueel of in groep.

Museumvoorschriften en privacy

Vijf vragen over het museumvoorschrift en mijn privacy (PDF, 121.79 KB)

Museumvoorschriften
© Paola de Narvaez