Nieuwe ecocrèche Marie Popelin in Laken

Vanaf 4 oktober 2021 verwelkomt de ecocrèche Marie Popelin de peuters die eerder naar de Franstalige crèche Leopold I gingen (gelegen aan de Neyberghlaan).

Ecocrèches?

De Stad Brussel zet zich al enkele jaren in om van haar kinderdagverblijven ecocrèches te maken. Dat houdt in dat ze nieuwe (passieve) gebouwen conform de milieunormen laat optrekken, groene ruimten laat inrichten voor alle afdelingen, en de peuters en hun ouders een nog kwaliteitsvollere opvang biedt met biologische maaltijden, een zerowaste-aanpak.

Eerbetoon aan Marie Popelin

Aansluitend bij deze strategie verhuisde de Franstalige crèche Leopold I naar de Leopold I-straat in Laken om er de deuren te openen als ecocrèche. De crèche kreeg ook een nieuwe naam als eerbetoon aan Marie Popelin. Deze bekende Belgische feministe was ooit directrice van de 'middenschool' van Laken en werd in 1888 de eerste vrouwelijke doctor in de rechten van België.

Inschrijvingen?

De Stad Brussel heeft zowel Nederlandstalige als Franstalige opvangplaatsen. Meer info over de stedelijke kinderdagverblijven en de inschrijvingen:

Gemaakt 01/10/2021 (bewerkt op 01/10/2021)

ZIE OOK