Nieuwe street art-wandeling in centrum

In het kader van het Street Art Parcours heeft de Stad Brussel 13 miniatuurbeelden van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal ingehuldigd. Deze beeldjes versieren nu verschillende gevels in het stadcentrum rondom de Beurs.

In het kader van het Détours Festival werd Isaac Cordaal uitgenodigd door de Stad Brussel om werken in de openbare ruimte te plaatsen, met name op de gevel van de Beurs en het Café van de Ancienne Belgique. De kunstenaar, afkomstig uit Galicië, staat bekend om zijn project Cement Eclipses, miniatuurpersonages gekleed in grijze kostuums en gemaakt van cement die op onverwachte plaatsen in de stedelijke ruimte geplaatst worden. Deze scènes verbeelden de routine van de hedendaagse samenleving en de eenzaamheid en het isolement eigen aan de moderne tijd.

De werken zijn te vinden op volgende plaatsen: Zuidstraat 57, op de hoek van de Zuidstraat en de Henri Mausstraat, Steenstraat 23, Anspachlaan 69A, Beenhouwersstraat 8-10, Getrouwheidsgang, Dominicanenstraat 12, Prinsengalerij, Huidenmarkt en de Kleine Beenhouwersstraat 2.

Gemaakt 14/09/2017 (bewerkt op 15/09/2017)
© Gauthier Houba 2017