attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Nieuwe street art-wandeling in centrum

In het kader van het Street Art Parcours heeft de Stad Brussel 13 miniatuurbeelden van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal ingehuldigd. Deze beeldjes versieren nu verschillende gevels in het stadcentrum rondom de Beurs.

In het kader van het Détours Festival werd Isaac Cordaal uitgenodigd door de Stad Brussel om werken in de openbare ruimte te plaatsen, met name op de gevel van de Beurs en het Café van de Ancienne Belgique. De kunstenaar, afkomstig uit Galicië, staat bekend om zijn project Cement Eclipses, miniatuurpersonages gekleed in grijze kostuums en gemaakt van cement die op onverwachte plaatsen in de stedelijke ruimte geplaatst worden. Deze scènes verbeelden de routine van de hedendaagse samenleving en de eenzaamheid en het isolement eigen aan de moderne tijd.

De werken zijn te vinden op volgende plaatsen: Zuidstraat 57, op de hoek van de Zuidstraat en de Henri Mausstraat, Steenstraat 23, Anspachlaan 69A, Beenhouwersstraat 8-10, Getrouwheidsgang, Dominicanenstraat 12, Prinsengalerij, Huidenmarkt en de Kleine Beenhouwersstraat 2.

Gemaakt 14/09/2017 (bewerkt op 15/09/2017)