Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe verlichting Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken

Nieuwe verlichting Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken
© Beliris

Beliris heeft de werken aan de nieuwe verlichting van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken afgerond. De architecturale pracht van dit Brusselse erfgoed is zo ook 's avonds te bewonderen.

Maar liefst 350 spots en 5 km kabels waren er nodig voor de vier gevels. De lichtarmaturen werden voornamelijk rechtstreeks op het bouwwerk geplaatst, waardoor de impact van het licht voor de omwonenden wordt beperkt. Er zijn 18 verschillende soorten verankeringen, speciaal gekozen om de verlichting op subtiele en respectvolle manier te bevestigen aan het erfgoed. 

Verlichting met led

Er wordt gewerkt met de nieuwste generatie ledprojectorlampen om het energieverbruik tot een minimum te beperken. De hele verlichting verbruikt dagelijks amper 50kWh, vergelijkbaar met een grote eengezinswoning. De lichtsterkte wordt gedimd tussen middernacht en 5 uur 's ochtends dankzij een geautomatiseerde installatie, wat het energieverbruik helpt te beperken. 

Video van de werken

Volgende video toont de werken aan de nieuwe verlichting van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken (de video bevat geen dialoog):

Gemaakt op 06/10/2021 (Gewijzigd op 07/10/2021)