attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Plastic zakjes verboden op markten

Sinds 1 september 2017 zijn plastic wegwerpzakjes verboden op de markten in de Stad Brussel (campagne Zero plastic). Deze maatregel, die kadert in een gewestelijk reglement, was eerder al van toepassing op de grootste markten in de Stad, die van de Antwerpsesteenweg en Bockstael.

De handelaars ontvingen de voorbije zomer al schriftelijke informatie over het reglement. Op de markten worden in de komende weken infoacties georganiseerd. Na een aanpassingsperiode mogen handelaars die niet-reglementaire plastic zakjes blijven uitdelen, een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS-boete) verwachten.

Gemaakt 05/09/2017 (bewerkt op 05/02/2020)

ZIE OOK

PRAKTISCHE INFO